НАЛИ . . .
Когато в лунна нощ,
погледнеш морето ти
и тръгнеш в мечтите полека
по меката лунна пътека,
това е красиво нали?
Когато в светло утро,
далече в гората на път,
слънчево зарево заблести
и птичи хор те плени,
това е красиво нали?
Когато след тежък ден,
преминал във труд и борби,
знаеш, че някой те чака смирен
да те прегърне и отмори,
това е прекрасно нали?
Когато доброта и любов,
владеят всеки ден нов,
когато взаимност нас ни крепи
и ни пази от бурите зли,
това е най-прекрасно нали.
2002 г., гр. Пловдив
© Мария Никленова Все права защищены
Така е, с много още примери