10 мая 2009 г., 10:57

Направи ми 

  Поэзия » Любовная
581 0 9

Направи ми гердан от ръцете си сплетени,
а на кръста ми пояс сложи от листа,
заведи ме в колибата под ветровете,
дай ми храна, напои ме с вода.

Направи ми обувки от твоите длани,
дреха от вятър, легло от пера,
слънчево зайче вместо корона,
вместо парфюм - капки течна смола.

Пръски дъждовни наместо мъниста,
паяци-брошки, целувка в уста,
блясък от зъби по голата кожа,
мъх от коприна, бели бедра.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??