27 февр. 2013 г., 12:15  

Напред, Капитане 

  Поэзия » Философская
651 0 5

Напред капитане

 

Изтупай прашния байрак,

на мачтата вържи го гордо,

вдигни моряците на крак,

хвърли ненужното зад борда!

 

Бъди им лидер, Капитане,

а не моряк, в хамака дремещ!

Духът помощник пръв да стане,

Доброто руля да поеме!

 

Сложи Любов за навигатор,

да води Смелост абордажа

и нека  Воля е оратор,

надъхващ теб и екипажа!

 

Монокъл на Инстинкта дай,

че вижда той, дори в тъмата!

Кажи на Вярата докрай

издути да държи платната!

 

Порете бурните води,

назад морякът да не гледа,

а ти решително води

към всяка следваща победа!

 

И ако някак, Капитане,

Страхът се вмъкне и се меси,

веднага някой да го хване

и пòказно да се обеси!

 

Че той е напаст, враг всегдашен -

духа ви боен ще разклати!

Обърнеш ли му гръб - уплашен -

на дъното и теб ще прати!

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??