25 мар. 2010 г., 08:58

Напред, поете! 

  Поэзия » Другая
462 1 0

Слагай, поете,

свойте доспехи!

Карай през сълзи

и през успехи!

Карай през Рая,

карай през Ада,

без да размазваш

грим и помада!

Пролет ли, есен ли,

лято ли, зима?

Времето спря ли?

Има да взима?

Щом можеш да пишеш

и на салфетки,

то ли ще търси

от тебе и сметки?

Нали до теб е

Музата, братко,

може би спяща,

дремеща сладко?

Без да размазваш

грим и помада,

карай през Рая,

карай през Ада!

 

Харита Колева

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??