Добър ден, Здраве!
Не стой на къщния праг!
Влез! Гост си най-драг.
Дрян напъпил закичи,
благословия за нас изречи!
Добре дошла, Любов!
Чакаме те с радост -
домът изпълваш с благост!
Влизай, от Боговата пита отчупи
с босилек против уроки ни закичи!
Добра среща, късмет!
Тръгнал си в ранни зори,
затова в домът ни скромен остани!
От торбичката шарена доброто извади
щедро година ни обсипи!
Замръкнало си, Веселие!
Край бъдника се настани.
С бъклица, с добро наричане,
с ястия постни, отбрани
да посрещнем коледари –
с песни да ръзцъфне обичта ни!
Миглена Хаджипенчева
© Миглена Хаджипенчева Все права защищены