2.12.2019 г., 8:39 ч.

Наричане 

  Поезия
1043 1 3

 

Добър ден, Здраве!

Не стой на къщния праг!

Влез! Гост си най-драг.

Дрян напъпил закичи,

благословия за нас изречи!

 

Добре дошла, Любов!

Чакаме те с радост -

домът изпълваш с благост!

Влизай, от Боговата пита отчупи

с босилек против уроки ни закичи!

 

Добра среща, късмет!

Тръгнал си в ранни зори,

затова в домът ни скромен остани!

От торбичката шарена доброто извади

щедро година ни обсипи!

 

Замръкнало си, Веселие!

Край бъдника се настани.

С бъклица, с добро наричане,

с ястия постни, отбрани

да посрещнем коледари –

с песни да ръзцъфне обичта ни!

 

Миглена Хаджипенчева

© Миглена Хаджипенчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

24 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??