9 февр. 2024 г., 19:36

Народна носия 

  Поэзия » Философская, Гражданская
156 0 0

                                  Народна носия

 

 

 

Там далече на Гоце Делчев в града

иди българино заедно с твоите деца.

Разходи се, виж красотата на града,

поклони се ти пред на героя паметника!

 

После заведи децата си ти в магазина,

с името Българка за носии народни.

Вземи си носия за теб, жена и деца,

и ще грейне усмивка на вашите лица.

 

Па ще пусне гайда, ще се хванете на хоро,

едно хоро българско заедно с хората.

Ще играят вашите нозе а и вашите сърца,

заедно всички българи и вашите деца!

 

А народната носия ще краси вашите тела,

елек и риза, сукман и литак от някога,

с червен пояс, потурите и навущата,

да се гордеем и запазим българщината!

 

 

 

 

 

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??