28 авг. 2012 г., 10:10

Наръчник за музи 

  Поэзия
750 0 5

Обичай я! Но без да съчиняваш

измислици нелепи и лъжи.

Обичай я! Показвай ù, че с нея страдаш.

Но не показвай никога сълзи.

 

За миналото си недей да ù разказваш.

Авантюрист, ако си бил, ù го спести.

Недей я кара на вратата да застава,

готова всеки миг да отлети.

 

Не я разсмивай със това, че е красива.

Тя знае за преходността

и неведнъж е виждала физическото как умира.

За нея важна е душевността.

 

Бъди поет! Но не на думи.

По тялото ù рими напиши.

Дълбоки да са - да изпита сладка болка,

която няма кой да заличи.

 

Кажи ù, че за теб е всичко.

Във друго измерение я заведи.

Ти докажи ù, че си първооткривател.

Нов свят за нея построи.

 

И... стихове на лист недей да пишеш.

Достойна муза ù бъди!

Защото тя е поетеса -

не вярва на измислици и на лъжи.

 

© Детелина Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??