7 янв. 2018 г., 22:09

Нашата куќа 

  Поэзия » Любовная
248 1 2

Поминав покрај нашата куќа,

за двесте луѓе.

Знаев дека е празна и пуста.

Патот што со врзани очи

можев да го поминам,

сега е обраснат со трева.

Бев до нашата голема куќа,

што со труд и љубов ја градевме,

сега сум сигурна,

никој од нас нема да се врати таму.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??