Jan 7, 2018, 10:09 PM

Нашата куќа 

  Poetry » Love
244 1 2

Поминав покрај нашата куќа,

за двесте луѓе.

Знаев дека е празна и пуста.

Патот што со врзани очи

можев да го поминам,

сега е обраснат со трева.

Бев до нашата голема куќа,

што со труд и љубов ја градевме,

сега сум сигурна,

никој од нас нема да се врати таму.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??