Нашето сребро
Вървя с омачканите дрехи втора употреба,
за нови все не стигат ми пари.
От страни едва ли някой в мен ще се загледа,
дори да гледа. Питам се какво ли ще ми навреди?
То всички пременени с такива дрехи,
за нови дават ли се и от къде пари?
Какво е Господи на старите доспехи?
Нали за черни дни парички иска всеки да пести.
Самочувствието не бива от това да пада,
отдавна всеки чака нещо по добро.
Душата и сърцето важно да не страда,
с любов да ги превърнем в нашето сребро.
В.Й. 29.01.2017г.
© Васил Йотов Все права защищены