19 сент. 2012 г., 16:36

Нашето време 

  Поэзия » Философская
478 0 0

Днес трудно се живее,

днес трудно всеки диша.

Човекът не спира да копнее,

но дълбоко е затънал в киша.

Хората приличат повече на своето време,

отколкото на бащите си,

но на никой за това не му дреме,

те вече са опразнили главите си.

Съвестта е скрита, алчността - привидна,

а хуманността в кавички само е валидна.

Очите ни са пълни, а ръцете - празни,

душите потъват във фантазии разни.

Животът е комедия за едни, трагедия за други.

Жалка ирония, сбор от заблуди.

Мозъкът се храни, докато има разум,

сърцето - докато обича,

а патриотът със сила се брани

за свободата на родината, в която се врича!

Но какво днес е патриотизъм?

Забравен синоним на героизъм...

Системата е хаос, животът безпорядък,

щастлив човек да видиш е случай рядък.

 

© Марияна Янкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??