19 мар. 2017 г., 12:22

Наследница 

  Поэзия » Другая
560 5 7

Знам, тя ще наследи от мене пътя,
по който неуморно аз вървях.
И стъпките ѝ – чисти и невинни,
ще засадят леха от доброта и смях.
Ще измете от облаци небето,
с метличка от откъснати лъчи.
Ще си измисли хиляди врабчета.
И заедно със тях ще полети.
Ще стори път на мравката. И слона.
На гладно куче хляб ще подаде.
Дърво ще засади насред бетона.
Небето със звезди ще набоде.
На другите от себе си ще дава
каквото може – плам и чудеса.
Ще поведе онези, дето се съмняват..
Ще вдъхне на страхливите кураж.
На тъжните, усмивки ще рисува.
На лошите сърцата ще промие.
Ще иска. Ще се бори. Ще рискува.
На дявола нослето ще натрие.
Знам, тя ще наследи от мен мечтите
за по-добър и цветен вечен свят.
И други стъпки – чисти и невинни,
по нейните следи ще продължат.

© Jane Doe Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??