29 дек. 2022 г., 12:17

Наследство 

  Поэзия » Другая
697 5 9

Оставена от детство топлота

минава през живота и не чезне,

и закодирана е в личността,

и единица мярка за полезност.

 

То нищо не е дадено така,

без смисъл по житейската пътека,

дарил ти Бог семейство, но ръка

ти трябва да подаваш на човека.

 

Не е напусто този кръговрат,

когато си призван за добротата

и по-издигнат ли си в този свят,

по-трудни цели имаш на Земята.

 

Аделина Колева

© Аделина Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??