2 июл. 2009 г., 15:47

Настояще 

  Поэзия
414 0 3

                                  На Георги Давидов

 

Това ли бе моята нива,

в която посявах мечти,

а после плода наспорил

със толкова радост обирах?

Сега тя е тъжна могила.

 

Това ли бе моята лодка,

с която, премръзнал и млад,

в най-лудите вихри без страх

на воля морето преброждах?

Сега тя е дрипа на просяк.

 

Това ли бе моята песен,

с която, преситен и весел,

пиян от възторг и от смях

разлюбвах неземни принцеси?

Сега тя е плач на несретник.

 

Съдбата ми - бод подир бод -

плете усмирителна риза.

Това ли бе моят живот?

И кой ли така ме ориса?

 

Плете усмирителна риза

съдбата ми - бод подир бод.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??