Понякога се чуствам толкова ненужна,
изпуснала несъществуващ влак.
И моят вик изчезва във безкрая,
за да не бъде чут.
Преде душата нишки -
неравни, чувствени, житейски.
Вретеното е старо, почерняло,
от дъждове и бури.
Кълбото бавно се развива,
едва бележи моя ход.
Ще можеш ли отново
да ме прегърнеш ти, Живот?
© Мария Венциславова Все права защищены