Запалени свещи,
бутилка вино
зад прозореца - мрак,
бързо се стъмва
неочаквано сякаш,
а какво ли очакваш?
Пълниш чашата -
до половината,
с малко страх,
свърши лятото
неочаквано -
както винаги,
а какво ли очакваш?
Днес валеше даже сняг,
през октомври -
почти неочаквано...
с малко страх.
Зима ли идва,
толкоз рано - без смях.
Пушек лек - от свещите,
сякаш топле ме -
а всъщност - не.
Чашата - полупълна
с отблясъци -
топлят те.
Лятото тук е,
очакваш го,
усещаш го -
слънцето в чашата,
наполовина пълна,
с червени отблясъци.
© Лилия Рангелова Все права защищены