28.10.2010 г., 21:43 ч.

Настроения 

  Поезия » Бели стихове
887 0 1

Запалени свещи,

бутилка вино

зад прозореца - мрак,

бързо се стъмва

неочаквано сякаш,

а какво ли очакваш?

 

Пълниш чашата -

до половината,

с малко страх,

свърши лятото

неочаквано -

както винаги,

а какво ли очакваш?

 

Днес валеше даже сняг,

през октомври -

почти неочаквано...

с малко страх.

 

Зима ли идва,

толкоз рано - без смях.

Пушек лек - от свещите,

сякаш топле ме -

а всъщност - не.

 

Чашата - полупълна

с отблясъци -

топлят те.

 

Лятото тук е,

очакваш го,

усещаш го -

слънцето в чашата,

наполовина пълна,

с червени отблясъци.

© Лилия Рангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато порастнеш ще разбереш, че когато се сипва в чаша, подобре да е догоре, защото...може и да няма друга. За младостта ти 6.
Предложения
: ??:??