25 авг. 2009 г., 20:34

Насълзена роза 

  Поэзия » Другая
514 0 1

Дебели облаци във мене

прокарват слузести следи,

разкъсват се, събират се и сетне -

изливат чакан дъжд в душата ми.

 

Така заплакаха очите,

за да не експлодирам от скръбта

и трупах в себе си бедите

от призрачната днес съдба.

 

А утре може би ще се усмихна,

ще се разкъса в мен облачността,

наместо болка, устните ми ще усетят

със пламенна целувка любовта.

 

Прогнозата ще бъде лятна

и във душата ще напъпят цветовете,

аз ще разцъфна - дива роза,

по тичинките със сълзи ефирни.

 

 

© Радосвета Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??