11 июл. 2007 г., 09:59

Натюрморт в есенно 

  Поэзия
548 0 7
Тази нощ
спечелих един час
В
Р
Е
М
Е
наслада от
есенни
разсеяни
купове
звезди,
златни листа,
въздишки на самота,
идващи
от парцаливите гнезда.
Сухи клони и пера
са в тях
и
болка, мъка и тъга
не ще забравят.
Вятърът оплита в сърма
намръщените птици.
За своя принц
се озъртат
недокоснати девици.
Перманент оранж,
оксидно жълто
и
охра
забъркват
в душата
ми
листопад.
Не заспивай
зимен сън!
Когато
се събудиш,
няма да съм аз.


----------------------
29.10.2006 г.
Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??