15 февр. 2008 г., 20:39

Научете ме 

  Поэзия » Философская
832 0 1
Научете ме, дяволи, да бъда лоша,
научете ме да не мълча,
научете ме да бъда подла,
научете ме да не тъжа.
Научете ме, дяволи, да бъда силна,
научете ме да бъда безпристрастна,
научете ме да не бъда мила,
научете ме да бъда опасна.
Научете ме, дяволи, да не мисля за всички хора,
нека за себе си важна бъда само аз,
научете ме да живея без опора,
научете ме да бъда като вас.
Не искам да бъда повече ангел,
не искам да бъда повече роб,
искам да бъда дявол,
искам никога повече да не позволявам да копаят моя гроб.
Научете ме, дяволи, как да се смея,
научете ме как да продължа,
научете ме как в този окалян свят да оцелея
и как човещината в мен да съхраня.

© Моддо Моддо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Обаче ще бъдеш ли щастлива? Все пак добродушните живеят по-красиво, защото умеят да се радват на всеки прекрасен миг. Остани себе си!
Предложения
: ??:??