Научих се, че нищо не е, каквото изглежда!
Че не е любов, ако просто прилича на нея!
Че четейки между редовете, не истината,
а желанията свои прочитаме
и често така сами приказки си измисляме.
Научих, че не е достатъчно
просто за миг, за нощ или час
да се случва някакво измислено влюбване.
Всяка нежност, всяка ласка, всеки мил поглед
са само за тук, за сега и утре те нищо вече няма да значат.
Всичко е просто моментна наслада!
Поздравявам те, че можеш да живееш така!
Аз не мога...
Затова вече научих се и кога да си тръгна...
© Марияна Все права защищены