20 февр. 2022 г., 00:10

" Наздраве! " в чудодеен миг 

  Поэзия » Любовная
812 3 19

Очаквам те. При мен ела.

Прекрасна си! Добре дошла!

Най-влюбена това е среща

на сбъдващата се надежда.

Наливам виното... с любов...

в кристални чаши, тънкостенни,

да бъдем, мила, вдъхновени...

и с дъх божествен в своя зов

да греят чувства откровени.

Наливам ти с усмивка аз...

и струйка нежна е, звучи...

Синджирчета пенливи с глас

танцуват свежо до екстаз.

И ето, да - о, в този час -

очи в очи...

звънти

кристал.

Звезди

цъфтят,

с лъчи

туптят.

Една 

Луна

сега

така

блести

с мечти.

След звън светлик

на чаша в чаша -

в " Наздраве! " , в чудодеен миг

отпий с копнеж... Нощта е наша...

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??