Не мога да гласувам
за лъжата,
за тези същите,
които ни крадяха,
преоблечени сега
със благи думи,
и пак те сеят
враждата помежду ни.
На кого да вярваш,
освен на своя разум,
обвит в съмнения
и във боязън,
и как да спреш
грабителството и лъжата,
щом с нашите пари
успяха да превърнат,
във тежко робство свободата.
13 ноември 2021
Къщата
© Емил Янчев Все права защищены