Nov 14, 2021, 11:42 AM

Не! 

  Poetry
188 0 1

 

НЕ!

 

Не мога да гласувам

за лъжата,

за тези същите,

които ни крадяха,

преоблечени сега

със благи думи,

и пак те сеят

враждата помежду ни.

На кого да вярваш,

освен на своя разум,

обвит в съмнения

и във боязън,

и как да спреш

грабителството и лъжата,

щом с нашите пари

успяха да превърнат,

във тежко робство свободата.

 

 

 

13 ноември 2021

    Къщата

© Емил Янчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??