27 мая 2008 г., 09:45

Не бленувай цветната прегръдка на дъгата 

  Поэзия » Другая
1032 0 5
 

 

***

 

Не поглеждай нежно в небесата

и не вярвай - аз не съм до теб.

Не бленувай цветната прегръдка на дъгата -

превръщам се във спомен блед.

 

С листата розата заплака,

но нямаше сълзи солени.

Дали това не е отплата

за моето тъжно откровение?!

 

Не смея да те искам...

И страх ще ме е да те имам.

Тъй следващият розов лист прелиствам -

към пропастта небесна поведи ме!

 

Там има скрито вдъхновение,

което със любов отхвърлям.

А ти стоиш като спасение -

дори и двама да затънем.

 

И вече съм сълза небесна,

от аромат опиянена.

Но не пречистена до съвършенство,

а в чуждите очи - недостижима!

 

***

 

 

© Николай Стойчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??