Виликите пуйети най-интимно
се галят със пера и със езици,
разменят си ласкателства взаимно,
по-мазнословни са дори... от политици...
Условието им едно е, да си с тях!
Творби да хвалиш (техни) до оргазъм!
Противното е ерес, низост, грях -
Направиш ли го, вече си наказан!...
Кръгът от гении на писаното слово
над теб преражда се във лешоядно братство -
Кълват месата ти, поливат те с отрова,
изгонен си от райското им царство...
О, как пуйетите умеят да си връщат,
когато егото им има нужда от това -
Като капан за мечки те прегръщат,
направо си потънал във... война...
Не дразни Виликите пуйети -
За тез говоря, еднодневките, но вечни
в очите свои, дето кат петли напети
в творбите си са все добри, човечни,
и пишат за любов най-сладкодумно,
почти светци във своите неща,
но бърже лъсва нещо грозно, тъмно,
когато не ги хвалят... суета!...
Но пееш ли им химни, о, тогава,
ще си, повервай ми, сред тех, блажен!
Ще се къпеш у фалшивата им слава,
но майната му, туй не е за мен!
12.04.2023.
От поредицата ми "Пуйезия,пуйети и пуйетеси ".
© Георги Каменов Все права защищены
Благодаря ти сърдечно и светъл свят празник и на теб, в компанията на любими хора.