24 июл. 2008 г., 19:38

Не е кръст! 

  Поэзия » Любовная
694 0 9
 

Не е кръст!

 

Не е роб робът,

избрал робията сами.

Нито е зла прокоба

радостта, събудила те във зори.

Не кръст тежък ще нося цял живот,

щом имам те до мен.

Не ще се превърна в скот,

от любовта ти щом съм защитен.

Не от раните дълбоки

ще падна някой ден,

а от хули без посоки

ще бъда само покосен.

Не се страхувай, скъпа,

не се тревожи за мен.

Като роса с любовта си ме окъпа

и моля те бъди, бъди до мен.

 

 

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??