28 мая 2008 г., 06:02

Не е неделя 

  Поэзия
1416 0 26

Вятърът завива към Обеля.
Прави се, че чака скрит на спирката.
Гробището спи. Не е неделя.
Бяло куче вика като чумаво.
Сухи дами времето оплакват.
Временно мъжете им са в кръчмата.
Тиково примигват светофарите,
будката за вестници е тъмна.
Слънцето е паднало във локвите.
Тесните прозорци се затварят.

 

"Мъртвите живеят срещу гробището."

Пресен виц. Направо от гробаря.

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??