2 июл. 2008 г., 18:07

Не и тази, която за тебе бях... 

  Поэзия » Любовная
601 0 0

Исках да избягам от теб,

тичах, летях, пламтях,

обляна в сълзи търсех подслон

и очаквах тъмнината да се превърне в мой дом.

 

Копнеех за забрава,

но болеше, туптеше, кървеше моето сърце,

то искаше да го излъжеш пак,

а разумът крещеше: "Спри, глупак!"

 

Жадувах за студенина,

но горях, блестях - изпепелена,

пепел, разнесена от вятъра навред,

тежи във въздуха тъжен сонет.

 

Търсех... самотата,

исках, копнеех, жадувах тишина,

с плахи стъпки вървях в страшна тъма,

сърцето скърбеше - грозна нищета.

 

И се скрих от теб - поспрях,

сърцето - спря да тупти,

студенината тялото плени,

покой намерих - притворих изморена очи.

 

Вече ме няма... убиваше ме бавно ти,

вече ме няма - не и тази, която за тебе бях,

не и тази, която в любов ти се кълнях,

... Без сбогом, пътя към новия живот извървях.

 

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??