10 мар. 2007 г., 22:29

Не искай да се върна .....  

  Поэзия
792 0 24

- Дома ела си, мило мое либе,

  от колко време веч те няма?

  Мъчно ми е, жално е без тебе,

  ах каква е празнота голяма.

        

- Не мога у дома да се завърна,

  една преграда е помежду ни.

  И аз копнея, либе, да те зърна

  сълзят очите, бяга и съня ми.

        

- Кога погледна, няма те у нас,

  аз се разкъсвам цял, боли ме.

  Много жален е нежния ти глас,

  до мен ела си и прегърни ме.

        

- Ако се върна, пак ще си отида,

  съседите ти зло ми пожелаха.

  И близките ти с тежката обида

  отхвърлиха ме и ме поругаха.

        

- Ти само си ела, да сме си двама,

  изпепелява липсата ти моя ден.

  Върни се, либе мило, веч у дома,

  аз на теб само ще съм посветен.

         

- Мина време, всичко промени се,

  ако се върна няма да съм същата.

  Кога тръгна рекох ти „Върни се”,

  остави ме за дълго сама в къщата.

 

- То беше, няма вече да те оставям,

  една за мене си ти само на света.

  Било е друго, минало забравям,

  ти, либе мило, за мен си любовта.

 

- Една съм ти, но как да им простя?

  Не ще успея обидите да забравя:

  ялова била съм, нямало да родя,

  мила рожба щом не съм ти дала.

 

- Ако това било е, недей се връща,

  там далеч където си днес остани.

  Аз сам ще дойда в новата ни къща

  моят дом при теб е, ти ме приеми.

(а)

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??