16 сент. 2010 г., 16:38

Не искам I 

  Поэзия » Другая
507 0 4

                                " ... любовта я подаряват само на празник"

                                  Румяна Пелова (rumpel)

Не искам подарена любов -

да ми гложди като камъче в обувка.

Делникът ми е безвкусен и суров,

поизмачкан от гримаси и преструвки.

 

Не искам изпросено извинение -

да ми дращи с нокът в окото.

Потъвам грозно в океан съмнения

и дори Надеждата не ми е котва.

 

Приятели насила не искам.

Нека имам двама, но - верни!

Със зъби въжето тънко да стискат,

дето ме крепи над пропасти черни.

 

И ничия съдба не искам назаем.

Не искам да съм безсмъртна даже...

Руска рулетка с Живота ще играем,

пък... "каквото сабя покаже"...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??