Не искам, или искам...?
Не искам аз да съм сама,
това разбива
моята душа.
Нима човек роден е да бъде сам?
И все пак има нещо
в тази самота.
Да, вярно, сам се ражда...
сам умира...
И сам пътеките избира.
Но има ли човешко същество,
което само върви,
Без устрем в стихия?
Да търси друго сходно същество,
което до него ще опира?
Не искам аз да съм сама,
каквато привилегия и
полза Аз намирам.
Искам с теб да бъда,
ей сега...
където птиците покоя си намират.
© ЮЛИЯНА ТОДОРОВА Все права защищены