Не искам никакви надежди,
любов по залез не пали.
Не пренареждай лъскави съзвездия
и не раздавай розови мечти!
Не се промъквай тихо нощем
като опиат в кръвта ми.
Моретата те чакат още
да върнеш лодка на брега ми.
Не искам трън в петата
и камък да боде
и да проклинам все съдбата,
че черна черга ми тъче.
Не искам нищо!
Само топло огнище...
© Румяна Все права защищены