Не искаш да ме слушаш!
Не искаш да ме виждаш!
Не искаш да ме знаеш в този свят!
Не, няма да нахалствам!
Не, няма да досаждам!
И ти да видиш колко съм инат!
А щом настъпи пролет
и слънцето изгрее,
и нямам аз от тебе още вест!
Нагоре ще погледна,
в простора ще политна
във нови начинания и чест!
Макар дълбоко в мене
скъп спомен да тъгува
за глупаво изгубена любов!
Назад не ще погледна,
на колене не ще падна,
ще продължа напред по пътя нов!
08.03.2010 г.
© Светльо Златанов Все права защищены
Колкото и да боли, налага се да продължим!