7 мая 2010 г., 11:24  

Не ме оставяй дълго да се питам 

  Поэзия » Любовная
632 0 4

Ще те дочакам ли,
преди дъждът
да спре да пише стихове
върху стъклата,
преди на слънцето сълзата
да изсуши тъгата в мен?

Ще те дочакам  ли,
преди морето да отплува
със своите вълни далеч
и сред смутената му реч
дъхът ти ще ли ме целува?

Ще те дочакам ли,
преди да остарея безвъзвратно
и във живота необятен
преди да се стопя
като разбита пяна
да ми покажеш,
че отново съм желана?

 

 

Публикувано във:

Алманах Поезия 2019, Буквите, с.235

 

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??