29 окт. 2016 г., 20:01

* * * (Не нахлувай...) 

  Поэзия » Любовная
572 1 3

 

* * * 

 

Не нахлувай, когато ти се прииска в живота ми.
Моля те. 
Ти си силно момче, аз силно момиче. 
Утре е Коледа. 
Ще си някъде, знам. Ще съм някъде, може би. 
И дори и сред хора, ще сме много, много сами. 
Ще те търся в движения, погледи, шумове... 
Който иска, нека се прави на важен и умен. 
Ще ми бъде все едно със кого и къде съм. 
Като дойдеш нарочно, ме гушни зад завесата. 
Ще преглътна сълзите си скришом в твоето яке. 
Ще целунеш очите ми, мен... 
и… ще тръгнем нанякъде.

 

Все едно накъде, щом съм с теб, ти – със мене, 
ще събаряш върху ни всички снежни премени 
и ще тичаме в бялата нощ под звездите, 
ще съм твоя усмивка, ти – моето скитане.

 

 

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??