"Не отлагайте нищо за утре във седем!
Без сълзи и без драма...!" Ивайло Цанов
Не отлагайте днес да живеете, моля,
щом го има... е ден отреден.
Приемете с душа тази Божия воля.
Дар е тя. Не измислен рефрен.
Протегнете ръце и със шепи гребете
всеки миг подарен в светлина.
Усмивката детска с любов прегърнете.
Тя е шансът ви без патина.
На доброто с добро въобще не е трудно
да отвръщаме тук и сега...
Но как да се справим със злото налудно
придошло като кална река.
Как да прогоним мисълта си тревожна.
вкленена след траурен ден.
Как да се справим в ситуация сложна
заключила вярата в плен.
Как ще живеем... кажете, бе хора,
щом светът враждебен и лош
обсебен от власт, за пари и за слава
се побира във сребърен грош.
Как ли? Смело нека отворим душите,
(като първо на нас си простим),
а после без сълзи, без глупави драми
този наш ден със чест извървим.
© Таня Мезева Все права защищены