26 июл. 2011 г., 23:00

Не продават любов 

  Поэзия » Любовная
9875 29 27

Не продават любов. Вече питах.

Обикалях безброй магазини.

Аз менюто им цяло изчитах –

само сирене, хляб и маслини.

Стисках в шепа парите събрани,

в този свят уж продава се всичко.

Гледаш филми на плоски екрани,

а сърцето умира самичко.

И отказах се, смисъл май няма.

За какво са тогава парите?

Влизаш сам ти във къща голяма,

а студени и дълги са дните.

Бях навън, две очи в мен се взряха,

не можах да стоя адекватно.

Любовта бе това, аз познах я,

Тя дошла бе за мене - безплатно.

 

М. Спасов

© Мартин Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??