31 мая 2021 г., 22:51

Не се сърдете 

  Поэзия » Другая
178 0 2

И този дъжд, ще си отиде,

не се сърдете на гласа му.

Ще вземе пак да се обиди

и дълго, дълго, ще вали.

 

Не се сърдете, че е мокър,

че няма дом и родна стряха,

че няма кой да го пожали,

на сухо да го приюти.

 

Не се сърдете на дъжда

и той, не ще ви се разсърди.

Ще си поплаче по стъклата,

бездомен тихо, ще си тръгне.

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??