11 янв. 2013 г., 16:26  

Не се влюбвай 

  Поэзия
671 0 1

 

Не се влюбвай.

Не плачи и още по-малко пък страдай,

Не показвай,

Остави им само догадки.

 

Строй стени

Само те са истинско-реални;

Те са тухли и цимент,

А човеците течни.

 

Не гледай със плам.

Страстта е само към своето;

Отричай, отказвай

За отровни любезности няма време.

 

Не чувствай, не чувствай, не чувствай.

Обаче трептиш и се смееш,

Стомахът ти се преобръща,

Усмихваш се мислейки

И тайно се ядосваш между сънища.

 

Правилата са слабост.

© Яв Енчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сложих Ви точки в края на всеки ред. Ако не желаете точки, махнете всичките. Иначе правилата уреждат правата, включително и на силните.
Предложения
: ??:??