Не се влюбвай.
Не плачи и още по-малко пък страдай,
Не показвай,
Остави им само догадки.
Строй стени
Само те са истинско-реални;
Те са тухли и цимент,
А човеците течни.
Не гледай със плам.
Страстта е само към своето;
Отричай, отказвай
За отровни любезности няма време.
Не чувствай, не чувствай, не чувствай.
Обаче трептиш и се смееш,
Стомахът ти се преобръща,
Усмихваш се мислейки
И тайно се ядосваш между сънища.
Правилата са слабост.
© Яв Енчева Всички права запазени