30 мар. 2011 г., 21:50

Не ще позволя 

  Поэзия
505 1 0

Не ще ти позволя да ме погубиш

с грубите си думи и заплахи.

Не ще си позволя да се разтрепервам

от туй, което можеш да направиш.

 

Не ще ти бъда вече подчинена,

която да третираш като куче.

Не ще изтръпвам цяла ужасена,

когато ме удариш, не прегърнеш.

 

Не ще загубя своето достойнство,

унижавайки се да те слушам.

Не ще се върна никога при тебе,

за да не започнеш отново да ме удряш.

 

Не ще понасям повече обиди,

приемайки ги без дори да гъкна.

Не ще те моля повече за прошка,

не знаейки дори защо се сърдиш.

 

Не ще ти кажа, че още те обичам,

че ти си ми единствен на сърцето.

Не ще ти позволя да доразбиеш

каквото е останало от него.

 

© Мануела Бъчварова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??