20 июл. 2023 г., 13:14  

Не ще се предадем съвсем без бой! 

  Поэзия » Философская
182 2 7

В балтончето с хастар поизлинял денят крака по плочките тътрузи.
На "самаряни" доброволно дал, да го шамарят и по двете бузи.
Облечено на голо при това балтончето, че старата си риза,
безмълвно щом го вятър призова, денят ми несебично я хариза.

 

И ще замръкне, кой го знай къде, глупашката порода - вездесъща,
от алтруизъм няма да яде, а празни идеали ще преглъща...
Ела да те прегърна, стари мой! Ще кърпим пак душите си разбити...
Не ще се предадем съвсем без бой! И орден от кратуна ще ни кити.
         

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??