НЕ СИ ОТИВАЙ
Не си отивай!
Не ме оставяй
сам
без твоите ръце.
Не си отивай!
Никога
не ще забравя
пламналото ти лице
и прекрасните
любими
очи.
Остави!
Не ме обричай на изгнание!
Послушай -
ще ти направя
най-страшното
признание.
Земята -
остава без слънца,
когато ти не си със мен.
Луната -
не гали влюбени лица,
когато ти не си със мен.
Под мостовете
не клокочат реките
и разбиват се
несбъднати
мечтите,
когато ти не си със мен.
Не си отивай
в този ден
и никога,
никога
не ме оставяй
сам...
© СВЕТОСЛАВ БИЛЧЕВ Все права защищены