1 июн. 2017 г., 23:44

Не си за в рамки ти 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
945 1 1

Това, което си, едва ли бих

могъл да възхваля със думи само.

Перото е безсилно, сякаш нямо,

и толкова е скромен моят стих.

 

И всички багри на света да взема,

и четката –  художник без да спира

не ще те възнесе, ще имитира

в портрет обикновен, банална тема.

 

С мелодия... и с песен да опитам

ще бъде твърде малко; твоят ритъм

и обаяние са свобода.

 

Не си за в рамки ти... Изкуство

е Сътворението, Висше Чувство,

родило те от живата вода.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??