22 июл. 2022 г., 07:00

Не сме приятели 

  Поэзия
225 0 3

 

 

Не сме приятели!

Не се познаваме

Дори на улицата да се сблъскаме -

Малшанс! Неволна среща! -

дори тогава,

бихме се разминали!

и щяхме сигурно...невинно,

уверено да претендираме,

че никога...не сме се срещали

и че не се познаваме!

Не се познаваме!

Не сме приятели!

И никога не сме били! -

това, дори и кестените стари,

под тях с оназ зелена пейка,

и издълбани иницияли – добре го знаят!

Това е истина!

Не сме приятели! Не сме познати!

Ний просто... бяхме,

някога „любими“!

 

Valentina Mitova

21/07/2022

 

 

 

 

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??