18 июл. 2009 г., 21:42

... не съдя за вина 

  Поэзия
544 1 11

От рибите се учих да говоря...

Понякога, но много тихо.

Когато ме заливаха водите…

 

Заради хората се учих да летя

За да ги виждам отвисоко.

Но не да съдя за вина...

 

От птиците научих се да ходя.

Краката ме боляха.

… сякаш корени.

 

Заради вятъра научих се да тичам.

За да го стигна.

Не съм онуй ти вятърничаво момиче.

 

А от морето си откраднах обич.

Много обич...

Безбрежно, за да мога да обичам.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??