7 авг. 2012 г., 22:28

Не съм от тези 

  Поэзия
384 0 3

Не съм от тези, които лесно забравят

това, което много трудно получават,

или от тези, които за среща се бавят,

а после да им повярват всичко дават.

 

Защо всичко свършва и надеждата пада,

защо на хората чуждата мъка е наслада?

Завистта между хората се разпознава,

а злото – до последно зло си остава.

 

Не съм и от тези, които истината маскират,

на въпроси с мълчание отговори дават,

аз съм от тези, които пред нищо не се спират

и краткия живот като такъв го осъзнават.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??