2 июн. 2011 г., 14:25

Не съвсем по Гогол 

  Поэзия » Другая
884 0 21

 

 „Недей да влизаш в чужди файлове!”

Г.Константинов

 

Признавам си – не случих на живот.

Поправям чужди файлове и мисли.

През хаоса им сътворявам брод,

докато пътят ми назад увисне...

 

... докато се събудя в чужди сън

със въздух чужд и с твърде чужда болка.

Ранена тетива, оголен трън.

В наследство – цяла планина от солници,

 

останали от всеки следващ път,

когато връщам сълзите обратно

със свобода да пълнят всяка гръд,

да се стопят напред. И по-нататък,

 

почти до хоризонта – сух и чист.

И станат капки ириси най-сини.

Щом можеш да градиш път от лъчи

за другите – със тях и ще преминеш

 

по него. И назад - към дом от сол.

Във файла чужд докрай си несвободен.

Признавам си – животът ми е гол.

Душа и нерв. И нищичко за продан.

 

 

01.06.2011 г.

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??